QUI SOM

CONEIX EL PROJECTE I
QUI ORGANITZA EL FESTIVAL RELLISQUÍN

EL PROJECTE


Som quatre entitats de barri dedicades al cinema que formem part de la plataforma Taula Eix Pere IV la qual ens agrupa en aquesta iniciativa. Les cinc entitats ens vehiculem a partir de l’interès per la recuperació del teixit veïnal i el seu esperit cinèfil com a lloc de recuperació de la memòria i com a espai de crítica i reconstrucció.

ENTITATS

Coneix qui organitza el Festival Rellisquín

TAULA EIX PERE IV


La Taula Eix Pere IV som una plataforma ciutadana formada per veïns i veïnes, col·lectius i cooperatives dels barris de Poblenou reunits amb l’objectiu d’impulsar la reactivació social i econòmica de l’Eix Pere IV.
Al maig de 2014 les entitats del Poblenou constitueixen la Taula amb l’objectiu d’afrontar l’abandonament i la degradació de les zones industrials de Poblenou, fruit de l’especulació urbanística soferta durant les últimes dècades.
La nostra aposta per la revitalització social, econòmica i cultural passa per una transformació de l’espai públic. Volem una ciutat per a les persones, per als veïns, on l’especulació quedi lluny i la cultura, la solidaritat i el teixit social passi a un primer pla generant cohesió i col·laboració.
Amb aquest festival volem subratllar aquests valors, tan necessaris en aquest moment.
Creiem que després de la pandèmia cal reprendre l’espai públic i obrir-lo a l’art, a la cultura i a les persones.

PRODUCCIONS LA LLACUNA


Produccions La Llacuna és una entitat independent del Poblenou sense ànim de lucre, que es dedica a la creació audiovisual des del 2006. Tot l’equip té relació amb el barri, i una de les nostres prioritats sempre ha estat visibilitzar els seus conflictes, la seva història i els reptes de futur, tot establint relacions i sinèrgies amb altres entitats del Poblenou. El nostre àmbit de treball és essencialment local, però també hem realitzat projectes internacionals. Creiem fermament que l’audiovisual és una eina indispensable per construir una societat més justa, crítica i lliure, i aquests són els valors que mouen totes les nostres iniciatives.

FILMCLUB


FILMCLUB és un projecte d’innovació educativa que ofereix serveis i eines per portar el cinema al món de l’educació. El nostre objectiu és crear una comunitat que fomenti l’alfabetització audiovisual i acompanyi a infants i joves en el desenvolupament de les seves competències professionals i personals.

TELEDUCA


Teleduca està formada per un equip interdisciplinari de professionals especialitzat en l’educomunicació. Promou un reguitzell d’aprenentatges significatius i vivencials recombinant tot tipus suports i formats audiovisuals, entre els quals destaquen la creació audiovisual participativa i el cinema. Va iniciar la seva tasca l’any 1996 i es va constituir formalment el 2000. Treballa des d’una perspectiva socioeducativa, fent aflorar els interessos, les capacitats i els coneixements previs dels i les participants en els processos creatius, sempre que és possible en col·laboració amb equips docents, educatius o de dinamització comunitària.

És un espai d’investigació-acció, d’assessorament pedagògic, de formació, de producció de materials didàctics, d’elaboració de propostes i de realització d’intervencions de caire educomunicatiu. Es fonamenta en l’exploració de la creativitat, l’adopció de visions crítiques i l’aposta per dinàmiques proactives. Ho fa capgirant els usos hegemònics dels mitjans de comunicació, les indústries culturals, Internet i les xarxes socials, amb l’objectiu de generar processos emancipadors i enriquidors.

En l’àmbit específic del cinema, ha desplegat iniciatives com ara el Cicle de Cinema, memòria, pau i drets humans (2014-2015) a la Filmoteca de Catalunya, el Cicle de Cinema dels Drets dels Infants (2013-22) de l’Ajuntament de Barcelona, i cicles de cinema i drets dels infants a Badalona i Sitges (2017-20). Col·labora a Barcelona, refugi en curt de Mitjans. Xarxa d’Educadors i Comunicadors, Sodepau i Edualter (2019-20), i també impulsa l’Escoleta de Cinema des de 2014 fins a l’actualitat.

LES SEUS

Aquesta edició tindrà lloc en diversos espais del Poblenou

CENTRE IDEAL


C/ Doctor Trueta, 196-198, 08005 Barcelona
933957412

CENTRE CÍVIC CAN FELIPA


Pl. Josep María Huertas Claveria, 1, 08005 Barcelona
933086095

MUHBA OLIVA ARTÉS


C/ d’Espronceda, 142-146, 08018 Barcelona
932562122