Calendari


Activitats anuals 2021


Inauguració  

 27 Abril  
Maig

Produccions La Llacuna

Des de Produccions la Llacuna realitzarem una sèrie de xerrades virtuals sota el títol "LA IMATGE DE LA CIUTAT". Com es representa l'entorn urbà en els diferents moments històrics? Quines conseqüències té aquesta imatge en els seus veïns i veïnes? Cada debat es centrarà en un dels moments clau de la història del Poblenou: el seu passat industrial, els periodes de transformació, el 22@ i la comunicació a través de les xarxes socials. Aquestes xerrades permetran que diversos veïns del barri intercanviïn els seus punts de vista, cadascú des de la seva perspectiva: comptarem amb la visió d'un fotògraf (Albert Masias), un antropòleg (José Mansilla) i un arquitecte (Jordi Fossas, també president de l'Arxiu Històric del Poblenou). Cada divendres del mes de maig es compartirà a les xarxes un bloc nou, d'uns 20 minuts de durada cada un.
Juny 

Teleduca

Acció performativa de gravació participativa al carrer, a l’estil del cinema verité, protagonitzada per joves del barri veí del Besòs i el Maresme amb la idea de copsar les diferències i les similituds que hi ha entre el seu barri i el Poblenou. Un cop fet el muntatge del reportatge resultant, projecció a la fresca a l’espai MUHBA Oliva Artés d’una selecció de curts del projecte Geovivència, realitzats per joves de l'institut Barri Besòs, i de la producció participativa sorgida dels carrers del Poblenou.Juliol 

La Selva. Ecosistema Creatiu

Presentació d’un curtmetratge documental interactiu elaborat per La Selva. Ecosistema Creatiu al llarg del 2021. El curt documental (25’), El cinema en la memòria de Poblenou és un projecte documental que busca indagar sobre la memòria dels habitants de barri Poblenou de Barcelona i la seva relació amb les sales de cinema existents fins el 1984. El resultat final d'aquest projecte de recerca documental tindrà dos formats:


1. Una versió de documental tradicional d'una durada aproximada de 20 minuts.

2. Una versió interactiva que proposarà un recorregut pel barri de Poblenou en el qual es donarà a l'espectador un paper actiu d'exploració de l'espai real.

Setembre


FilmClub

Repensant els cinemes del segle XXI

Espais comunitaris de consum i creació audiovisual codissenyats i ideats per joves del districte de Sant Martí.

L'exhibició a sales, des de fa molts anys, segueix un model de negoci arcaic que s'ha allunyat de la realitat de consum audiovisual actual que passa pel consum de pel·lícules a la carta, sèries, vídeos a xarxes socials, streamings i videojocs.

Durant el curs 2021/2022 dos centres educatius del districte de Sant Martí: l'escola Voramar i l'IES Salvador Seguí, estaran duent a terme un projecte d'aprenentatge on els joves agafaran la iniciativa i s'expressaran per dissenyar la seva sala de cinema ideal, des de la conceptualització de l'espai fins a la seva activitat.

Dins el marc de la 1a edició del Festival, realitzarem una trobada entre els joves i experts de món de l'exhibició cinematogràfica. Un espai on els professionals explicaran quins punts han de tenir en compte a l'hora de pensar un espai de consum audiovisual.