EDICIÓ 2023

TOTA LA INFORMACIÓ
DEL FESTIVAL RELLISQUÍN 2023

CARTELL 2023PROGRAMA 2023SPOT 2023


EL JURAT

Coneix el jurat de la 3a edició

EVA CRUCES


Eva Cruces Meana (Barcelona, 1975), professora de Formació Professional. Enginyera de Telecomunicacions de la Ramon LLULL, llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UOC  i màster en Animació 3D amb Autodesk Maya  (CICE). Des del 2002 es dedica a la docència. Dins la família d’Imatge i So, ha impartit classes a diferents cicles Formatius (Realització, So i Animació 3D) a l’Institut Mare de Déu de la Mercè i al Centre Villar.

TONI COLL


Toni Coll Tort (Barcelona 1961), activista social i veïnal vinculat, entre d’altres, a l’Associació de Veïns i veïnes del Poblenou. És coordinador de la revista El Poblenou des del 2022 i ha participat en diverses lluites per construir un municipalisme que esdevingui un element essencial de transformació. Durant la seva trajectòria ha col·laborat amb entitats com SOS Racisme, l’Associació de persones Ex-preses Polítiques del Franquisme o el sindicat de la Imatge UPIFC. Fotògraf de professió (ara en “excedència”), ha estat propietari i director de la galeria fotogràfica Barcelona Visions entre els anys 2013 i 2017.


MANUEL GARCÍA


Manuel GarcÍa Pou (Caracas 1980) treballa com a muntador de publicitat i televisió a França. Va estudiar a l’ESRA de París i va cursar un Màster a la Sorbonne sobre Lletres Modernes especialitzades en Audiovisuals, on va publicar un treball sobre Kill Bill i la posada en escena de Quentin Tarantino i les seves referències cinematogràfiques. Actualment col·labora com a muntador al canal de Youtube “Steroids”, on es publiquen vídeos sobre les pel·lícules d’acció dels anys 80 i 90.

VICTÒRIA BENÍTEZ


Victòria Benítez (Barcelona, 1975), cursa estudis d’Imatge i So i Realització Audiovisual. Durant diversos anys treballa com a freelance realitzant peces audiovisuals (videos promocionals, corporatius, videoart, etc.) en la seva pròpia productora, LHP Audiovisual. Actualment combina els seus treballs en el camp audiovisual amb la docència i la direcció i coordinació del Concurs de Curtmetratges en 24h Mil Mirades, tasca que realitza des del 2012.


NORMA NEBOT


Norma Nebot (1975) Graduada en Història per la Universitat de Sussex, Anglaterra i Diplomada en Realització de Cinema per la London Film School, Anglaterra. Des del 2012 és realitzadora de documentals a l’associació de periodisme Fora de Quadre (audiovisuals per a la transformació social), on ha participat en projectes rodats arreu del món. Alguns dels seus darrers treballs són “Jo sí que et crec” (Premi Civisme de la Generalitat de Catalunya), “Controvèrsia a l’aula”, “Teixint fils d’emocions” (Premi Joan Gomis) o “Princesa 49”, entre d’altres.

LES SEUS

Aquesta edició tindrà lloc en diversos espais del Poblenou


CENTRE IDEAL

C/ Doctor Trueta, 196-198
08005 Barcelona
933957412


CENTRE CÍVIC CAN FELIPA

Pl. Josep María Huertas Claveria, 1
08005 Barcelona
933086095


MUHBA OLIVA ARTÉS

C/ d’Espronceda, 142-146
08018 Barcelona
932562122


PROJECCIONS ESPECIALS 2023

Llapispanc. L’art brutícia al Poblenou (2023)
Roger Granel – 60’ Barcelona

Què és l’art? Per respondre a aquesta difícil qüestió, en aquest documental viatjarem fins als límits de la creació artística de la mà de Lllapispanc, un artista del Poblenou que ens descobrirà la seva particular concepció de l’art. «L’art és allò que provoca una vibració, una experiència i un coneixement al mateix temps. L’art ha de ser contingut i pensament, ha de fer reflexionar i condicionar la vida, però no ha de servir per a res. Vull portar el meu art a la màxima marginació, amb austeritat i pobresa; vull arribar fins al límit de l’art, fins aquell punt on l’espectador consideri que el que faig ja no és art».SELECCIÓ OFICIAL – Inauguració


SELECCIÓ OFICIAL – Salut i ciutat


SELECCIÓ OFICIAL – L’Escocesa


SELECCIÓ OFICIAL – Inmigració


SELECCIÓ OFICIAL – Realitat social


SELECCIÓ OFICIAL – Medi ambient


SELECCIÓ OFICIAL – Ciutat


SELECCIÓ OFICIAL – Urbanisme


ACTUACIONS MUSICALS